Hvilken hudtype har jeg?

Vil du gerne passe godt på din hud? Det kan du blandt andet gøre ved brug af hudplejeprodukter. Men hvilke produkter skal du vælge? Det kommer helt an på din hudtype. Det er altså vigtigt, at du kender din hudtype, før du laver en hudplejerutine til dine behov. Læs med videre her og få hjælp til at finde din hudtype. Find hudplejeprodukter hos Myskin.

Hvilke hudtyper findes der?

Der findes ikke kun en enkelt hudtype. Rent faktisk findes der flere forskellige hudtyper. Det kan derfor godt virke ret uoverskueligt at finde din hudtype, hvis du ikke har nogen anelse om dette. Der findes følgende hudtyper:

  • Normal
  • Fedtet
  • Tør
  • Kombineret

Hvad er en normal hudtype?

Normal hud er et udtryk, der bliver brugt, når der skal beskrives en hud med en balanceret fugtbalance, der hverken er tør, følsom eller fedtet. Det vil sige, at denne hudtype producerer nok til at holde huden hydreret uden, at den bliver fedtet.

Hvad er en fedtet hudtype?

Er der en overproduktion af talg, opstår fedtet hud. Dette kan føre til en skinnende hud, akne, urenheder og et fedtet udseende. Derudover kan personer med en fedtet hud opleve både store porer og en grov tekstur. 

Hvad er en tør hudtype?

Når der er tale om tør hud, vil det sige, at huden mangler fugt. Det betyder, at der er en svækket hudbarriere. Tør hud kendetegnes ved mangel på talg og fugt, hvilket kan føre til kløende, skællende og tør hud med fine linjer og rynker. 

Hvad er en kombineret hudtype?

En kombineret hud er typisk en blanding af forskellige hudtyper, da huden opfører sig forskelligt rundt omkring i ansigtet. Det kan eksempelvis være, at der er tale om en fedtet t-zone og tørre kinder.